Yritys

ARVOKAJE Oy suunnittelee ja valmistaa 1-10V valaistuksen ohjauslaitteita sekä tuottaa ympäristöystävällisiin materiaaleihin sekä tekniikoihin perustuvia ratkaisuja.

ARVOKAJE Oy:n tuotteita käytetään jää- ja liikuntahalleissa, myymälöissä, maataloudessa sekä suurten valaisinmäärien kohteissa.

Valaisinohjaustuotteet ovat omaa suunnittelua ja valmistusta.

Sovellukset

Energiatalous

Energian säästö on tärkeää kansainvälisten sopimusten mukaisten päästövähennysten aikaansaamiseksi. Luonnollisesti energiansäästö näkyy myös rahallisesti. Tässä työssä ARVOKAJE Oy on omalta osaltaan mukana kehittämällä edullisia ja energiatehokkaita ratkaisuja kaikkien saataville.

Jää- ja liikuntahallit

Jää- ja liikuntahalleissa saadaan huomattavia energiansäästöjä säätämällä valaistusta tarpeen mukaan. Eri harjoitus- ja pelitilanteisiin saadaan juuri sopiva valotaso. Mikäli halliratkaisussa on myös ikkunoita, järjestelmä säätyy päivänvalon mukaan vähentäen samalla keinovalon määrää. Esisäädetyt valotasot voidaan valita esimerkiksi yksinkertaisella kiertokytkimellä jota kaikki osaavat käyttää.

Maataloudessa monen kohteen valaistusta muutetaan käsin vieden työaikaa muulta toiminnalta. Esimerkiksi navetoissa ja pihatoissa voidaan järjestelmän avulla tehdä valaistuksesta täysin automaattinen. Automatiikkaan voi kuulua alueellisia, kellonaikojen mukaisia himmennystasoja, päivänvalon mukaan säätyviä ja poiskytkeytyviä valaistuksia, eri eläimille tarkoitettuja karsinavalotilanteita ja lypsylle kutsuvaloja. Kanaloissa voidaan tehdä koko kasvukauden valaistusohjaus etukäteen. Tuotteet ovat yhteensopivia muiden ohjausjärjestelmien kanssa. Myös etäohjaus on mahdollista.

Kasvitarhat

Kasvitarhat voivat hyödyntää ohjausautomatiikkaa luomaan kasveille sopivaa valaistusta.

Marketit ja kaupat

ARVOKAJE Oy:n tuotteet saadaan yhdistettyä kiinteistöautomatioon mahdollistaen kaikenkokoisten markettien ja kauppojen valaistuksen säädöt.

Tie- ja pihavalaistus

Mikäli tievalaistuksen säädössä on käytössä 1-10V ohjaus, ei matkan pituus ole käytön esteenä. Ohjauksen jännitehäviöt saadaan kompensoitua vahvistimien avulla. Piha-alueilla voidaan hyödyntää liiketunnistimia nostamalla valotehoa liikettä havaitessa.

Tuotesarjat

ARVOKAJE Oy:llä on kaksi 1-10V tuotesarjaa jotka voidaan toimittaa valmiina keskuksena asiakkaan toivomusten mukaisesti. Modulaarinen sarja koostuu useista eri DIN-koteloiduista tuotteista. Tuotteista saadaan tehtyä juuri tarpeeseen sopiva yhdistelmä pienestä suureen valaisinmäärään.

Logiikkasarja on kosketusnäytöllinen järjestelmä, jolla voidaan toteuttaa hyvinkin monimutkaisia ohjauksia edullisesti. Näytöltä voidaan säätää kellonajan mukaisia valaistustasoja, päivänvalon mukaan säätyviä ja poiskytkeytyvi valaisimia, käsiajohimmennykset, kauko-ohjaukset yms. Kummankin tuotesarjan tuotteilla valaisimien maksimimäärää ei ole rajoitettu, eikä kaapeloinnille ole erityisvaatimuksia.

Meidän tuotteet ovat suomalaista suunnittelua ja valmistusta. ARVOKAJE Oy:n henkilöt ammentavat innovaatioita vuosikymmenten työuristaan.